Facebook Toestaan Niet toestaan

Zaterdagteam strandt op één doelpunt…

18 september 2021 22:15

Lambert A. Verhoeven

Afgelopen zaterdag speelde het Zaterdagteam zijn derde en laatste bekerwedstrijd. Tegenstander was FC De Braak uit Helmond. Beide teams hadden twee overwinningen op zak, de Helmonders hadden een doelsaldo met één doelpuntje verschil in hun voordeel. Dat betekende dat de Nijnselaren dus moesten winnen, opdracht duidelijk.

Ondanks een gigantisch veldoverwicht verscheen er na negentig minuten een 1-1 op het scorebord en dus moesten de teleurgestelde geeblauwen met lege handen naar huis. Erg jammer maar het team onder leiding van Twan Verbakel gaf wel zijn visitekaartje af voor de competitie die aanstaande zaterdag start met een thuiswedstrijd tegen het Eindhovense Rust Roest, een traditionele vereniging die de zondagsrust respecteert. Waar vind je dat nog?
Nijnsel veteranen haalde een waar huzarenstukje uit door met 3-3 thuis gelijk te spelen tegen Blauw Geel A. Op zich geen rare uitslag ware het niet dat onze vets met de rust nog tegen een ogenschijnlijk kansloze 0-3 achterstand aan keken. De Veghelaren geloofden het toen wel en dachten met twee vingers in de neus de zege veilig te stellen maar dat was buiten de vechtlust van Nijnsel gerekend want met overtuigend, uitgekiend en soepel aanvalsspel stond er na 2 x 35 minuten een prachtige 3-3 op het zinderende scorebord. Hier zal nog lang over worden nagepraat. Het is niet bekend of boze supporters het team van Blauw Geel in Veghel stonden op te wachten. Het busbedrijf neemt niet op.