9 oktober 2022 19:00

Lambert A. Verhoeven

Afgelopen zondag was het eindelijk weer eens tijd voor de klassieke burenruzie Nijnsel-Mariahout, oftewel. geelblauw tegen geelblauw. De gasten vertoeven al langere tijd enigszins onopvallend in de vierde klasse terwijl Nijnsel einde afgelopen seizoen naar deze klasse degradeerde waar het overigens ook al eerder tientallen jaren vertoefde.

De competitie is nauwelijks begonnen dus het is nog niet echt duidelijk op welk niveau de ploegen zich bewegen. Maar in derby’s wordt de huid altijd extra duur verkocht want gezichtsverlies moet tot elke prijs worden voorkomen.
In de eerste helft hadden de gasten uit Mariahout iets meer balbezit, leken wat gretiger. Mede door de goed gevulde Nijnselse ziekenboeg opereerden de gastheren wat voorzichtiger. Echte kansen bleven uit zodat de 0-0 ruststand een logisch gevolg was van het vertoonde spel en het gebrek aan kansen.
Na de rust brandde de zon nog steeds en ook het spel brandde los want na enkele minuten verscheen eensklaps de 0-1 op het scorebord, een onaangename verrassing voor de thuisploeg. Niet lang getreurd echter want amper vijf minuten later toverde spits Jari de Haan alweer de gelijkmaker op datzelfde bord. De assistent-scheidsrechter van Mariahout dacht aan buitenspel en gaf daarvoor een vlagsignaal af. De scheidsrechter bleef echter bij zijn besluit ‘een geldig doelpunt’. Dit gebrek aan vertrouwen noopte de assistent zijn assistentie in te trekken, hij gaf de pijp aan Maarten en zijn vlag aan de scheidsrechter. Met de gelijke stand konden beide partijen weer op zoek naar meer en in eerste instantie lukte dat Mariahout. Want juist toen de klok van de Antoniuskerk zich opmaakte om vier keer te gaan slaan sloegen de gasten succesvol toe via een vrije trap; 1-2. Een nieuwe tegenvaller voor Nijnsel dat uiteraard een slotoffensief ontwikkelde teneinde te proberen toch nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Toen de blessuretijd aanbrak leek die hoop te vervliegen maar niemand minder dan Stefan Hulsen deed het goed gevulde Nijnsel-stadion met een fraaie en goed gerichte kopbal ontploffen; 2-2!
Aanstaande zondag ook weer een clash met een oude bekende; uit naar Avesteyn uit Dinther. Een ploeg die al jaren tegen kampioenschap en/of promotie aanhikt maar daar telkens (net) niet in slaagt. Ook nu opnieuw aan kop dus Nijnsel kan zijn geelblauwe borst nat maken. Aanvang 14.30 uur.